SNmatkakuvaaja

Taas kerran matkajuttuja, lähinnä blogeja selatessa palautuu mieleen kysymys matkailun motivaatiosta. Varsin monella bloggaajalla se tuntuu olevan pisteiden keruu. Ei siinä sinänsä mitään pahaa ole, mutta ei se mielestäni ainoaksi syyksi riitä. Kerran eräs maabongari kertoi minulle lentäneensä erään vähemmän rauhallisen maan pääkaupunkiin myöhään illalla ja jatkaneensa seuraavaan maahan aikaisin aamulla. Kun kysyin häneltä, mitä hän kyseisestä maasta näki, ihmetteli hän kysymystäni ja vastasi saaneensa pisteen.

Itselleni päämotivaatio matkustamiseen on valokuvaus. Kun minulta kysytään, monessako maassa olen käynyt, vastaan mieluummin monestako maasta minulla on kuvia. Sitä ennen on syytä selvittää, mikä on maa. Maailmassa on parisensataa itsenäistä valtiota. Suurin osa niistä on Yhdistyneiden kansakuntien jäseniä, osa tarkkailijajäseniä. On myös maita, joiden itsenäisyyden on tunnustanut yksi tai useampi maa muttei YK. Sitten vielä käytännössä itsenäisiä maita, joita mikään muu maa ei ole tunnustanut. Kaikki nämä ovat mielestäni maita. Lisäksi on siirtomaa-ajan perintönä erillisalueita, joilla on yleensä emämaasta poikkeava etninen tausta, äidinkieli ja usein myös oma rahayksikkö. Itse katson nämäkin edellä mainittujen maiden kanssa tasavertaisiksi. Oma maalistani on kuvasivullani http://sakuva.kuvat.fi/about/

Vaikka minulla on tämän listan mukaan tätä kirjoitettaessa kuvia 128 maasta, joista YK:n jäsenvaltioita 114, en pidä itseäni maabongarina vaan matkakuvaajana.

MATKAAN…

Matkakuvakansiot kuvasivustollani   http://sakuva.kuvat.fi/kuvat/

Matkajuttuja viimevuosilta  http://www.123kotisivu.fi/sakuvia

Kriittisiä matkajuttuja blogissani  http://sakuva.blogspot.fi/

Matkajuttuja myös  http://www.matkailijat.net/tunnus/sakuva/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s