MIAMISTA COZUMELILLE

Kevään 2015 Karibian risteilyn ja Etelä-Floridan aiempi postaus /  PALUU MIAMIIN
Matkan kuvat / KARIBIAN RISTEILY 2015   & ETELÄ-FLORIDA 2015
Mistä maista juttuja ja kuvia? / 
SAKUVAMAAT

Koko toinen päivä oli aikaa Miamin Downtownin päiväkuvauksille ja Miami Beachin päivitykselle. Bayfront Park hotellin naapurissa osoittautui myös kaupunkiluontokohteeksi monine lintuineen ja oravineen. South Beachin Ocean Driven ilme art deco hotelleineen ja 50-luvun jenkkirautoineen ei ollut juurikaan muuttunut. Muut autot tosin olivat pari vuosikymmentä uudempia ja tässä helteessä usein katto auki. Ocean Driven ja meren välissä on kilometrien pituinen valkohiekkainen uimaranta, joka oli täynnä auringonpalvojia. Costa Luminosa oloitti risteilynsä vasta vähän ennen puolta yötä.

US_150225 Yhdysvallat_0069 Miamin, USAn ja Floridan liput Beyfro
Miamin, USAn ja Floridan liput Beyfront Parkissa

US_150225 Yhdysvallat_0048 Ibislintu Miamin Bayfront Parkissa
Ibislintu Miamin Bayfront Parkissa.                                            Kuva: SNluontokuvaaja

US151524 Yhdysvallat Miami Beachin Ocean DriveHämmästyttävä havainto. Avalon ja Beacon -art deco -hotellien edustalla oli sama keltavalkoinen vuoden 1955 Oldsmobile Convertible kuin runsas pari vuosikymmentä aiemminkin. Näyttää edenneen auton mitan tällä välillä.US_150225 Yhdysvallat_0314 Miami Beachin Ocean Driven art deco-hotelleja

US_150225 Yhdysvallat_0227 Miami Beachin nimi- ja numerotauluEntä oliko muuallakaan tapahtunut mitään muutosta? No eipä paljoakaan, kuvausaika päivitetty ja farenheitit ylittäneet 70.

US_150225 Yhdysvallat_0262 Miamin South Beachin uimarantaaSouth Beach on nimensä mukaan muutakin kuin art decoa.

US_150225 Yhdysvallat_0146 Costa Luminosa Miamin satamassaCosta Luminosa valmiina lähtöön Miamin satamassa.

US_150225 Yhdysvallat_0378 Costa Luminosan tervetulokuvaus Miami
Kollegan tervetulotoivotus Costan risteilylle

Seuraava päivä meni merellä. Aikaa ei tosin jäänyt paljoakaan lepoon, sillä niin monia asioita piti järjestellä. Italialaisella laivalla päti myös italialainen byrokratia. Alkoholipolitiikka oli 1970- ja -80 –luvuilta tuttua ruotsinlaivojen holhouspolitiikkaa. Laivan yksi moottori lopetti toimintansa, joten saapuminen Meksikoon viivästyi muutaman tunnin. Lopuksi vielä illalla ilmoitettiin, että Cozumeliin ostamamme retki oli peruutettu.

MX_150227 Meksiko_0338 Mayaturismia Cozumelin Puerta MayassaMayaturismia Puerta Mayan satamassa.

Tänään sitten laiva lipui Puerta Mayan satamaan Cozumelin saarella. Saari sijaitsee Meksikon Riviera Mayan edustalla ja on suurin maan tällä puolella sijaitsevista saarista.

MX_150227 Meksiko_0138 El Cedralin lähes säilynyt mayatemppiliEl Cedralin säilynyt mayatemppeli

Oma saarikierros taxilla tuli puolta halvemmaksi, eikä tarvinnut kuunnella turhaa lässytystä kuudella kielellä. Cozumelin mayatemppelit olivat hedelmällisyyteen liittyviä naisten temppeleitä, joilla on vieläkin uskonnollista merkitystä. Helpoimmin saavutettavissa oli El Cedral ja siksi kai espanjalaiset tuhosivatkin sen ekaksi ja rakensivat viereen kappelinssa (vanhin saarella). Kuvauspysäkdyksillä Punta del Surilla saaren eteläkärjessä ja El Miradorin laavakivikallioisella näköalapaikalla sekä virkistystauolla Coconutsilla ja vielä viimeisellä pysähdyksellä itärannalla ennen tien kääntymistä saaren poikki länteen tuli ikuistettua Itärannikon karuus ja turkoosinsininen Karibianmeri. Risteysrannan vetonauloja olivat iguaanimies ja tyhjä nudistiranta. Lyhyt kuvaustauko saaren pää- ja ainoassa kaupungissa San Miguel de Cozumelissä täydensi kuvaa saaren eteläpuolesta. Pohjoisosa onkin lähes tietöntä jeeppimaastoa.

MX_150227 Meksiko_0179 Cozumelin eteläkärki Punta SurCozumelin eteläkärki Punta Sur

MX_150227 Meksiko_0201 Turkoosinsinistä Karibianmerta El Miradorissa Cozumelin saarellaTurkoosinsinistä Karibianmerta El Miradorissa 

MX_150227 Meksiko_0314 San Miguel de Cozumelin rantaa risteilyaluksilleSan Miguel de Cozumelin rantaa risteilyaluksille

Miamin ja Etelä-Floridan kuvia osoitteessa:  http://sakuva.kuvat.fi/kuvat/ETEL%C3%84-FLORIDA+2015/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s