FLORIDA KEYS

Kevään 2015 Karibian risteilyn ja Etelä-Floridan aiemmat postaukset /  PALUU MIAMIINMIAMISTA COZUMELILLE  / HONDURASIN ROATAN  / CAYMANSAARET & JAMAIKA  /  BAHAMASAARTEN ELEUTHERA & NASSAU / MIAMI RIVERISTÄ LITTLE HAVANAAN  / MICCOSUKEET JA EVERGLADESIN KANSALLISPUISTO
Matkan kuvat / KARIBIAN RISTEILY 2015   & ETELÄ-FLORIDA 2015
Mistä maista juttuja ja kuvia? / 
SAKUVAMAAT

KaribFlorida Keys ian risteilyn ja Etelä-Floridan matkamme viimeinen kohde oli Key Largosta Key Westiin. Majapaikkamme oli mennen tullen Ed & Ellen’s Lodgings Key Largo. Pariskunnan pitämässä motellissa ei ollut aamiaismahdollisuutta, joten ajoimme lähimpään Starbucks Cafeen. Seattlelaisketju on vaikuttanut jenkkienkin kahvikulttuuriin, kun iänikuisen nescafen sijaan on saatavana myös hyvää kahvia. Nykyään kunnon kahviloita on Pohjois-Amerikassakin runsaasti. Emme viime aikoina olekaan enää törmänneet murukahveihin.

US_150309 Yhdysvallat_0003 Ed & Ellen's Lodgings Key Largo FloriKey Largo majapaikasta aamiaiseen

US_150309 Yhdysvallat_0024 Snake Creek Islamoradan saarella Flor

Ensimmäinen kuvaustauko tuli yllättäen ja pyytämättä, kun Snake Creekin ylittävä silta Islamoradan saarella nousi edessämme pystyyn. Seuraava pysähdys olikin sitten tietoinen valinta, Knights Keystä Little Duck Keyhin johtavan tunnetun Seven Mile Bridgen jälkimmäinen pää. Uusi ja vanha silta kulkivat rinnakkain. Tosin vanhasta sillasta oli poistettu pätkiä, joten sitä pitkin ei saarelta toiselle pääse.

US_150309 Yhdysvallat_0042 Seven Miles Bridge Florida KeysissäSeitsemän mailin siltaUS_150309 Yhdysvallat_0056 Seven Miles Bridge Florida Keysissä

Overseas Highwayn päätepiste Key West osoittautui ennakko-odotuksia suuremmaksi kaupungiksi. Kuvat sen kauniista puutaloista saivat uskomaan sen olevan idyllinen pikkukaupunki. Idyllinen se on suurempanakin, mutta aivan liian meluisa, varsinkin turistien kansoittama pääkatu Duval Street. Kadun varrella on paljon kauniita rakennuksia mukaan lukien kuubalaiseen kulttuuriin keskittyvän San Carlos -instituutin Casa Cuba. Instituutin perustivat Kuuban itsenäisyyttä ajaneet voimat, mukaan lukien Kuuban kansallissankari José Martí, 1800-luvun lopulla.  Sen omisti Kuuban valtio vallankumoukseensa saakka.

US_150309 Yhdysvallat_0303 Key Westin pääkatu Duval StreetVilkas Duval Street ja sillä San Carlos -instituutin Casa Cuba.

Pääkadun suuntaiset muut kadut ovatkin jo paljon rauhallisempia. Viereisellä Whitehead Streetillä oli paljon mielenkiintoisia kuvauskohteita, ykköstie Overseas Highwayn pääte/alkupisteen kyltti, Monroe Countyn (jonka pääkaupunki Key West on) hallintorakennus, majakkamuseo ja Ernest Hemingwayn Key Westin koti. Katu kulkee entisen mustien asuinalueen Bahama Villagen kautta. Nimensä se on saanut alunperin bahamalaista alkuperää olleista asukkaistaan. Sen tunnettu Bahama Village Market oli valitettavasti sunnuntaisulki.

US_150309 Yhdysvallat_0170 Ykköstien alku pohjoiseen Key WestisWhitehead Street. Ykköstien alku/loppupiste, majakkamuseo ja art car (niin niitä kutsutaan, vaikka niiden taiteellisuudesta voi olla montaa mieltä).  Alla Monroe County Court House ja Hemingwayn Key Westin koti, jossa ei luotto riitä.
US_150309 Yhdysvallat_0209 Ernst Hemingwayn Key Westin koti Flor

US_150309 Yhdysvallat_0318 Key Westin Bahama Villagen porttiBahama Villagen portti ja sen sunnuntaisuljettu markkinatori.

Automme pysäköimme edellä mainittujen katujen poikkikadulle Eaton Streetille viimeiseen vapaaseen ruutuun ennen maksullisen alueen alkua. Myös tällä kadulla riitti kuvattavaa.US_150309 Yhdysvallat_0145 Key Westin Cinema Tropic FloridassaEaton Street. The Artist House ja Cinema Tropic.

Kaupungin pahin turistirysä on Yhdysvaltain mantereen eteläpisteen ruma tynnyrin mallinen monumentti. Sen ympäristössä on osattu käyttää eteläisin -liitettä moniin kohteisiin, on Southernmost House / Hotel / Guesthouse / Restaurant / Cafe / Dessert / Beach / jne…Kaupunkia kuvastaa hyvin isäntämme Edin luonnehdinta: historical and hysterical. Kaupungin parasta antia ovat edelleen kauniit puutalot.

US_150309 Yhdysvallat_0251Omakuvajonotusta USAn eteläkärjessäOmakuvajonotusta Yhdysvaltain eteläkärjessä. Eteläisin talo South Streetin ja eteläisimmän rannan välissä. Muut eteläisin -etuliitteiset ovatkin jo kadun pohjoispuolella.

Paluumatka Key Largoon tapahtui illan jo hämärtyessä, joten kuvaustaukojakaan ei tarvittu.

US_150310 Yhdysvallat_0020 Ykköstie Key Largosta pohjoiseenKey Largossa ykköstie kääntyi sisämaahan.

Seuraavana päivänä palautimme vuokra-auton Miamin lentokentälle ja päätimme matkamme Finnairin suoralla lennolla Helsinki-Vantaalle.

Lisää kuvia Key Westistä ja muilta saarilta osoitteessa: http://sakuva.kuvat.fi/kuvat/ETEL%C3%84-FLORIDA+2015/

Yksi kommentti artikkeliin ”FLORIDA KEYS

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s