OBJEKTIIVISSA KARIBIAN LINNUT

SNluontokuvaaja

Runsas pari viikkoa risteilyä Karibialla ja Pohjois-Atlantilla sekä autoilua Etelä-Floridassa toi kameran objektiiviin erilaista kuvaa. Luontokuvaajan kannalta ehdoton huippu oli Evergladesin kansallispuisto Floridassa.

US_150308 Yhdysvallat_0176 Siniliejukana Evergladesin kansallispSiniliejukana Evergladesin kansallispuistossa Etelä-Floridassa

Risteilyn pysähdyssaarilla ei ollut tarjolla lintukuvausretkiä, joten havainnot perustuvat yleensä ihmisasumusten lähellä lenteleviin lintuihin. Mitään harvinaisuuksia ei muistikorteille tallentunut.

Yleisin taivaalla kaarteva lintu oli mustakondorikorppikotka, ensimmäiset jo Miamin lentokentän yllä. Suosittu levähdyspaikka niille oli Miamin vanhimman tornitalon Dade County Courthousen katto. Yleisimmät linnut lähempänä maata olivat pitkäpyrstöturpiaaleja. Paljon eri puolilla oli myös matkijalintuja. Turkinkyyhkyt, kuten toinenkin maahanmuuttajalaji kesykyyhky olivat hyvin levittäytyneet Amerikankin mantereelle. Eurooppalaisten siirtolaisten jälkeläisiä ovat myös elintilakilpailussa hyvin menestyneet kottaraiset ja varpuset.

US_150225 Yhdysvallat_0040 Harmaaorava Miamin Bayfront ParkissaMiamin Downtownin Bayfront Park osoittautui Evergladesin jälken toiseksi parhaaksi luontokohteeksi. Kuvassa harmaaorava, valkoiibis ja kottarainen. Puistossa ja sen yllä oli myös pitkäpyrstöturpiaaleja, korppikotkia, pelikaaneja ja paljon lokkeja.

MX_150227 Meksiko_0072 Mustakondori Cozumelin Puerta MayassaMeksikon Cozumelin saarellakin ensimmäiset tervetulotoivottelijat olivat taivaalla liitelevät korppikotkat. Hyvin viihtyivät risteilysatamassa pitkäpyrstöturpiaalitkin (kuvassa koiras).

MX_150227 Meksiko_0265 Keisarifregattilintu Cozumelin saarellaCoconutsin näköala- ja virkistyspaikan yllä liitelivät fregattilinnut…

View original post 240 more words

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s