LOMBARDIAA ENNEN DIGIAIKAA

Nyt kun vappu Milanossa ja muualla Lombardiassa on jo ovella, käännyin kuva-arkistoni puoleen etsien aikaisempia matkoja alueelle. Kesällä 1989 automatkamme reittinä oli Italiaa pohjoisesta etelään ja saarten (Sisilia-Sardinia-Korsika) kautta takaisin Ranskaan. Sveitsistä saavuimme Italian Lombardiaan ja ensimmäiseksi yöksi Comon leirintäalueelle. Emme silloin tutustuneet sen enempää tähän kaupunkiin, vaan jatkoimme Milanoon. Koko Piazza del Duomo oli remontissa, eikä katedraaliinkaan päästy shortseissa sisälle. Kaupunkiin tutustuminen jäi lähinnä ulkokuvauksiin. Leonardo da Vincin Viimeistä ehtoollista munkkien ruokalassa sentään käytiin katsomassa mutta rakennustelineiden saartama maalaus hämärässä huoneessa tallentui varsin heikosti filmille. Jäänee kuitenkin ainoaksi kuvakseni tästä maalauksesta, sillä nykyään siinä ruokalassa on kuvauskielto. Lombardiaan tutustumisemme jäi silloin Milanoon, sillä seuraava leirintäalue oli jo Emilia-Romagnan Modenassa.

IT052737 Italia Camping International Como-Brecciassa 1989Ensimmäinen ateriamme Lombardiassa ja Leonardo da Vincin Viimeinen ehtoollinen munkkien ruokalassa.

IT052805 Italia Milanon Piazza del Duomo remontissa 1989Kesällä 1989 Milanon Piazza del Duomo oli mullin mallin, itse Duomo ei

Kesän 1993 Balkanin matkan paluuosuudella ajoimme Pohjois-Italian kautta yhtenä kohteena kolmen alueen jakama Gardajärvi. Lombardiassa saavuimme Sirmioneen, joka on yksi järven tunnetuimmista kaupungeista. Ajoimme pohjoiseen järven itärantaa, joka taas kuuluu Veneton ja Trentino-Etelä-Tirolin alueisiin.

IT140706 Italia Sirmione Gardajärven rannalla LombardiassaKesän 1993 automatkamme ainoa kohde Lombardiassa oli Sirmione Gardajärven rannalla.

Syksyllä 1998 olin Comenius -projektin työmatkalla Italiassa. Kohteemme oli Imolan lähellä Emilia-Romagnassa, mutta olimme kollegani kanssa yhden päivän ja yön Milanossa. Nyt katedraali tuli kuvattua myös sisältä ja kaupungin panoraamaa sen tornista. Tutustuimme kidutusmuseon vähemmän miellyttäviin esineisiin ja pariin kirkkoonkin ennen yhtä kaupungin huippumuseota, Leonardo da Vincin tieteen ja tekniikan museota. Siellä on nähtävillä da Vincin keksintöjen historiaa hänen puumalleistaan myöhempien aikojen kulkuneuvoihin maanteillä, raiteilla, ilmassa ja vedessä tietotekniikkaakaan unohtamatta.

IT330617 Italia Milanon katedraalin presbyteeroMilanon Duomoa sisältä ja kaupunkia sen tornista syksyllä 1998.

IT331003 Italia Milanon kidutusmuseoMilanon kidutusmuseon välineistöä ja tieteen ja teknologian museon kulkuneuvoja.

Lombardia oli jo jäädä unholaan, kunnes kesän 2013 Pohjois-Italiaan ulottunut automatkamme vei Mantovaan. Lombardian alueen ainoa kohteemme kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Kaupunki on tunnettu hienoista palatseistaan ja ympäröivistä järvistään. Otsikon vastaisesti elettiin jo digikuvausaikaa, vaikka kamera onkin sen jälkeen päivittynyt uudempaan.

IT_130813 Italia_0216 Mantovan Duomo ja Palazzo Ducale LombardiaMantovan Duomo ja Palazzo Ducale sekä Lago di Mezzon rantaa.

Uudistetut kotisivut uusine välilehtineen osoitteessa:

http://sakuva.kuvat.fi/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s