KOLMAS KERTA MILANOSSA

Milanon Ambrosianan kirjasto ja museo naapurinaan San Sebastino.
MILANON JA COMON KUVAT     MILANO & COMO 2015
MISTÄ MAISTA JUTTUJA JA KUVIA?   / SAKUVAMAAT

Tuli jälleen sisarusten kanssa yhteisen matkan aika. Kun olimme aikamme plussanneet ja miinustaneet paikkoja, jäi kohteeksi Milano. Itselleni tuli kolmas matka tähän Pohjois-Italian epäviralliseen pääkaupunkiin. Eka kerrasta oli jo kulunut yli neljännesvuosisata ja viime kerrastakin yli 15 vuotta.

Varasimme huoneiston kävelyetäisyydeltä ydinkeskustasta. Ensimmäisenä iltapäivänä kävelimmekin muutamien jo ennestään tuttujen kohteiden kautta Duomolle. Sen edustan aukio oli jälleen rakennuskohteena, nyt kai lähestyvien EXPOn avajaisten vuoksi.

IT_150429 Italia_00516 Milanon Ambrosianan museon sisäpiha

Pinacoteca Ambrosianan sisäpihaa.

Toisen päivän ohjelmassa oli ensin Pinacoteca Ambrosianan kirjasto ja taidemuseo Botticellin, Leonardon, Caravaggion, Tizianon ja muiden klassikkojen teoksineen. Olen jo tottunut siihen, että digikuvauksen yleistyttyä eri taidemuseot ovat kieltäneet kuvaamisen totaalisesti. Aiemmin kuvauskieltoa salamavalolla perusteltiin teosten vahingoittuvuudella, digikuvauksen yleistyttyä ei kiellolle enää löytynyt perustelua, joten syyksi riitti vain kielto ilman perusteluja.

IT_150429 Italia_0257 Milanon Duomo Milanon DuomoMilanon Duomo rakennustellinkien puristuksessa.

Toinen kohde oli Milanon tunnettu katedraali Duomo. Heti sisään astuttaessa oli taulu, jossa myös kiellettiin kuvaus. Tarkempi selvitys osoitti, että kuvaus yksityistarkoituksiin on kuitenkin sallittu. Ja yksityistarkoituksiinhan aina kuvaankin, vaikka kuvia myöhemmin käytettäisiinkin joissain oppikirjoissa tai muissa julkaisuissa. Täydet pisteet kuitenkin Duomolle asiallisesta valokuvauspolitiikasta.

IT_150429 Italia_0254 Selfiekeppimyyjiä Miamin Piazza del DuomoSelfiekeppi oli Milanon Piazza del Duomon hittituote. Järjestelmäkameraversiota ei ainakaan vielä ollut kaupan. Tosin sitä tuskin kukaan kaipaakaan.
IT_150429 Italia_0130 Pysäköintiä MilanossaPysäköintikulttuurissa Milano tuskin häviää Roomalle. Vertaa blogissani Kriittistä matkaa  Roomalaisparkkeja.

Huomenna on ohjelmassa junamatka Comoon ja Comojärvelle. Vapunpäivänä ovat Milanon EXPOn avajaiset, joten kaksi viimeistä täällä olopäivää näyttävät, mitä siitä saamme irti.

Uudistetut kotisivut uusine välilehtineen osoitteessa:

http://sakuva.kuvat.fi/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s