POHJOIS-VIETNAMIN NINH BINH

MATKAN KUVAT:  VIETNAM 2016 / Mistä maista juttuja ja kuvia? / SAKUVAMAAT

Ninh Binhin provinssi sijaitsee satakunta kilometriä Hanoin eteläpuolella. Se ei yleensä kuulu Vietnamin kiertomatkojen ohjelmaan, vaikka voisi kuuluakin. Alueella sijaitsi 900-1000-luvuilla Vietnamin silloinen pääkaupunki Hoa Lur. Vielä tunnetumpi alue on Tam Cocin luolista ja Ngo Dong –joen karstikalliot tuovat mieleen kuuluisan Halonginlahden Etelä-Kiinanmerellä. Ei olekaan ihme, että sitä kutsutaan sisämaan Halongiksi. Kun näiden seuraan lisättiin vielä muutama temppeli, saatiin vuonna 2014 Vietnamille uusi UNESCOn maailmanperintökohde nimellä Tràng Anin maisemakokonaisuus.

VN_160128 Vietnam_0067 Entinen pääkaupunki Hoa Lu Pohjois-VietMuinainen pääkaupunki Hoa Lur ja Kuningas Đinh Tiên Hoàngin temppeli siellä.

Ninh Bingin provinssissa on myös Vietnamin vanhin kansallispuisto Cuc Phuong. Provinssin samanniminen pääkaupunki eroaa alueen kylistä lähinnä vain korkeitten hotelliensa vuoksi. Onhan se erinomainen kiintopiste niin alueen kulttuuri- kuin luontomatkailijoillekin.

Provinssirajan eteläpuolella Thanh Hóain provinssissa on Hồ-dynastian linnoitus 1400-luvulta. Sekin toimi lyhyen aikaa Vietnamin pääkaupunkina. 2011 se liitettiin UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Se on helppo yhdistää Ninh Binhin provinssin kohteiden kanssa samaan matkaan.

VN_160127 Vietnam_0276 Ho-dynastian linnoitrus+VN_160227 Vietnam_0269 Perinteinen pitkätalo Ho-dynastian linnoituksewlla Thanh Hóain provinssissa  Pohjois-VietnamissaHo-dynastian linnoitus ja perinteinen pitkätalo, jossa esillä entisiä työvälineitä Thanh Hóain provinssissa.

Oppaan mukaan alueella ei sada talvisin juuri koskaan eikä ainakaan ukkosta. Nyt satoi kaksi päiväämme kuin saavista kaataen ja välinen yö oli yhtä leiskuntaa ja jyrinää. Veneajelu ”Sisämaan Halongilla” ei ehkä näyttänyt parasta puoltaan ollen kuitenkin näyttävä nytkin. Vanhan pääkaupungin kohteet ovat pääosin uudelleen rakennettuja ja sateen vuoksi jotkut temppelialueet olivat suljettuina.

VN_160227 Vietnam_0346 Temppeli ja karstikallioita Tam CocissaTam Cocin karstikallioita ja luola Ngo Dong -joella.

Kansallispuiston pelastusasemalla hoidetaan kuntoon ja luontoon palautettaviksi harvinaisia endeemisiä apinalajeja ja kilpikonnia. Sademetsä oli vähintäänkin nimensä veroinen. Kuuden kilometrin pituinen vaellus jyrkkiä portaita ylös ja alas tuhat vuotta vanhalle puulle olisi ollut haasteellinen paremmallakin säällä.

VN_160128 Vietnam_0187 Cuc Phuongin kansallispuiston portti NinhCuc Phuongin kansallispuistossa hoidetaan endeemisiä apinoita ja kilpikonnia luontoon palautettaviksi.
VN_160128 Vietnam_0195 Cuc Phuongin kansallispuiston reitti tuhaKuuden kilometrin vaellus tuhatvuotiselle puulle sateisessa sademetsässä on vähintään kuntoilua.

Kaikesta tästä huolimatta oli Ninh Binhin provinssi (ja Thanh Hóain pohjoisosa) mielenkiintoinen tuttavuus, jota voi suositella Vietnamin kävijöille. Samanlaisen sään sattuminen kohdalle olisi vähintään negatiivinen lottovoitto.

VIETNAMIN KUVAT 2016 KANSIOSSA
VIETNAM 2016

 VIETNAMIN KUVAT 1995-96 KANSIOSSA
OBJEKTIIVISSA MAAILMA / VIETNAM  

BLOGIN AIEMMAT VIETNAM -AIHEISET POSTAUKSET
KUN VIETNAM AVAUTUI  /  VOITON PÄIVÄT

  KUVIA – JUTTUJA – BLOGEJA   MAAILMALTA

 HTTP://SAKUVA.KUVAT.FI/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s