SAKSAN UUSIA UNESCO-KOHTEITA

MATKAN KUVAT:   HTTP://SAKUVA.KUVAT.FI/KUVAT/LOUNAIS-EUROOPPA+2016/
Mistä maista juttuja ja kuvia? / SAKUVAMAAT

Harvoin jos koskaan on matka ulkomaille ollut yhtä lyhyt. Kotitallista m/s Finnmaidin autokannelle kertyi matkaa vain kuusi kilometriä. Travemündesta matka jatkui Saksaa etelään.

FI_1605-28 Suomi_0028 MS Finnmaid lähtee Vuosaaren satamastaTaakse jäävää Vuosaaren kotisatamaa ja telekuva Aurinkolahden kotirannalle.

Länsieurooppalaiseen tapaan Saksallekin on Pariisista myönnetty 40 UNESCOn maailmanperintökohdetta, joista seitsemän 2010-luvulla, eli enemmän kuin yksi kohde vuodessa. Ensimmäinen ajopäivämme vei näistä kolmeen.

Alfeldin teollisuuskaupungissa sijaitseva Fagus Werk valmistaa kenkien lestejä. Osa Bauhaus-tyylisestä rakennuksesta on museoitu ja sen näyttelyissä esitellään kenkäteollisuutta, bauhausmuotoilua ja -arkkitehtuuria sekä UNESCOn maailmanperintökohteita eri puoililla maailmaa. Pyynnöstä sain luvan kuvata myös toimivan tehtaan puolella.

DE_160530 Saksa_0016 Alfeldin Fagus-WerkFagus-Werkin bauhaustehtaassa jatkuvat työt edelleen.

Höxterin kaupungissa sijaitseva Corveyn luostari perustettiin alun perin jo vuonna 815, mutta se kärsi suuria vahinkoja kolmekymmentävuotisessa sodassa. Siitä tuli kulttuurinen ja uskonnollinen keskus kouluineen ja kirjastoineen. Sen yhteydessä olevan linnan saleissa onkin mahtavat kirjakokoelmat.

DE_160530 Saksa_0193 Corveyn luostari HöxterissäCorveyn luostari (myös alkukuva) on tunnettu kirjastostaan.

Kasselin kaupungissa sijaitseva Bergpark Wilhelmshöhe on Euroopan suurin vuoristopuisto. Sen tunnetuin kohde on valtava Herkules-muistomerkki, joka nyt oli saneerauksen alla. Myöskään sen alapuolella sijaitsevat suihkulähteet olivat vedettömiä. Muistomerkiltä on kuitenkin loistava näköala kaupunkiin ja pariin sen alapuolella sijaitsevaan linnaan.

DE_160530 Saksa_0306 Kasselin Herkules-monumenttiHerkules-monumentiltä avautuu panoraama Bergpark Wilhelmshöheen ja Kasselin kaupunkiin.

Kassel kuuluu niihin Saksan kaupunkeihin, joiden ohi on useasti ajettu, muttei koskaan poikettu itse kaupungissa. Niinpä pidimme pienen kuvaustauon kaupungin keskustassa ennen ajoa sen laidalla olevalle leirintäalueelle.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan matkan piti jatkua Kasselista Luxemburgiin ja sieltä Ranskan läpi Espanjaan. Ranskan sisäpoliittisen kriisin koko ajan pahetessa alkoi siellä olla polttoainepulaa ja ainakin sen saannin säännöstelyä ja pitkiä jonoja tankeille. Niinpä teimme pikaisen ohjelmamuutoksen.

Jatkoimme moottoritietä etelään välillä poiketen pikkuteille ja ajaen idyllisten kylien kautta Baijeriin varsinaisena kohteenamme Würzburg. Kaupunki on tuttu aiemmilta automatkoiltamme. Mieliin painunein muisto on tukalan helteinen yö VW-korjaamon pihassa nykybussimme edeltäjän odottaessa aamuista korjaustaan.

DE_160531 Saksa_0009 Helsan pikkukaupunki HessenissäSaksalaista pikkukaupunki-idylliä, Helsa Hessenissä ja Rimpar Baijerissa.

Pääkohteemme kaupungissa oli Saksan tärkeimpiin ja kauneimpiin barokkipalatseihin kuuluva Residenz, joka kuuluu myös UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Kokonaisuus käsittää useampia rakennuksia viinikellarista prameaan barokkikirkkoon ja puiston geometrisesti leikattuine puineen.

DE_160531 Saksa_0056 Würtzburgin ResidenssiWürzburgin Residenzin palatsikokonaisuus ja sen barokkikirkko.

Päivitin myös vanhan kaupungin kauniine Mainin siltoineen, jonka nyt oli vallannut viiniä maisteleva nuoriso.

Vailla yksityiskohtaisempaa suunnitelmaa jatkuu matkamme etelään kohti Välimerta.

_________________________________________________________________

Kuten tiedetään, ovat nettiyhteydet Saksan leirintäalueilla (ja usein hotelleissakin) huonot ja hankalat. Niinpä postaus ei onnistunut kummaltakaan saksalaiskämppäriltä eikä vielä Liechtensteinissakaan. Nettiyhteys onnistui vasta Alppien tällä puolella Italian Comojärven rannalla.

SAKUVIA MAAILMALTA
http://sakuva.kuvat.fi/
http://sakuva.kuvat.fi/kuvat/

SNmatkakuvaaja -blogi
https://sakuva.wordpress.com/

SNmatkakuvaja Facebookissa
https://www.facebook.com/SNmatkakuvaaja/?ref=aymt_homepage_panel

OBJEKTIIVISSA MAAILMA (aiempia matkajuttuja)
http://www.123kotisivu.fi/sakuvia

KRIITTISTÄ MATKAA
http://sakuva.blogspot.fi/

MATKAJUTTUJA pdf-muodossa
http://sakuva.kuvat.fi/kuvat/SNmatkakuvaraportteja.pdf/

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s