PIKKUTEITÄ ALPPIEN YLI

LOUNAIS-EUROOPAN AUTOMATKAN AIEMPI POSTAUS:   SAKSAN UUSIA UNESCO-KOHTEITA
MATKAN KUVAT:   HTTP://SAKUVA.KUVAT.FI/KUVAT/LOUNAIS-EUROOPPA+2016/
Mistä maista juttuja ja kuvia? / SAKUVAMAAT

Selvisimme Saksasta ilman tulva-alueita emmekä sateessakaan juuri kastuneet. Edessä olivat Alpit. Aluksi ajoimme Itävaltaa Bodenseen sivuitse lumihuippuisten vuorten ollessa vielä taustalla.

AT_160601 Itävalta_0011 Hohenems VorarlbergissaItävallassa Alpit pysyttelivät vielä taustalla.

Liechtensteinin ruhtinaskunnan kautta olemme vuosien mittaan ajaneet useamminkin, mutta nyt valitsimme sen ensimmäistä kertaa yöpymispaikaksi, tarkemmin sen ainoan yleisesti noteeratun leirintäalueen Triesenissä.

FL_1606-01 3 Liechtenstein_0033 Vaduzin keskustaaRuhtinaskunnassa hallitsevat linnat niin pääkaupunki Vaduzia kuin eteläistä rajakaupunki Balzersiakin.

Sveitsin Graubündenissä tulimme Maienfeldiin, joka on alueen tärkeimpiä viinikeskuksia. Seutu liittyy myös takavuosien Pikku-Heidi -kirjan tarinaan. Itselläni ei tästä Alppien lapsitähdestä ole muistoja, mutta matkakumppaniin se on tehnyt suuren vaikutuksen hänen lapsuudessaan. Tarina on ollut yksi syy hänen matkustusinnostukseensa.

CH_160602 Sveitsi_0004 Maienfeldin viinimaisemaa GraubündenissMaienfeldin viinimaisemaa ja iloisia koululaisia Churissa.

Kantonin pääkaupungin Churin edelliskäynnistä oli kulunut jo sen verran aikaa, että sen kuvakulmien päivittäminen oli paikallaan. Kaupungin jälkeen alkoi tie edessämme kohota ja ahtamaton dieselbussimme vaati välillä jäähdyttäviä pausseja. Matkamme kohokohdan saavutimme Julierpassissa (alkukuva) 2284 metriä merenpintaa korkeammalla.

CH_160602 Sveitsi_0110 Churin panoraamaa GraubündenissäNousumme alettua avautui Churiin kuvauksellinen panoraama. Multivanin huilaustauko.

Laskeutuminen tapahtui nousua ripeämmin ja pari tuntia myöhemmin olimme jo leirintäalueella Comojärven läntisen haaran rannalla.

Sieltä etelään tie seurasi järven rantaviivaa ja idyllisiä kuvauskohteita riitti Comon kaupunkiin saakka. Kun tie kääntyi länteen, muuttui järvimaisema yksitoikkoiseen suuntaan ja huonosti viitoitetut tieryteiköt eivät tahtoneet johtaa mihinkään. Lopulta kuitenkin saavutimme toisen merkittävän järven, Lago Maggioren, jonka senkin rannoilla riitti leirintäalueita.

IT_160603 Italia_0058 Bellagio Comojärven vastarannalla LombardComojärven länsirantaa ajettaessa riitti kuvakulmia ja kokki takasi tuoreen kala-aterian.

Näin siis kului toinenkin yö Italiassa ja Ranskan tilanteen aiheuttaman ongelman ratkaisu sai odottaa vielä seuraavaan päivään.

SAKUVIA MAAILMALTA
http://sakuva.kuvat.fi/
http://sakuva.kuvat.fi/kuvat/

SNmatkakuvaaja -blogi
https://sakuva.wordpress.com/

SNmatkakuvaja Facebookissa
https://www.facebook.com/SNmatkakuvaaja/?ref=aymt_homepage_panel

OBJEKTIIVISSA MAAILMA (aiempia matkajuttuja)
http://www.123kotisivu.fi/sakuvia

KRIITTISTÄ MATKAA
http://sakuva.blogspot.fi/

MATKAJUTTUJA pdf-muodossa
http://sakuva.kuvat.fi/kuvat/SNmatkakuvaraportteja.pdf/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s