40 VUOTTA SITTEN KUOLLUT ELVIS ELÄÄ YHÄ – AINAKIN GRACELANDISSA

Elviksen autoista tunnetuin lie pinkki Cadillac Fleetwood ´55.

KESÄN 2017 KUVIA GRACELANDISTA JA MUUALTA:   KAAKKOIS-USA 2017  Matkan aiemmat postaukset: NEW YORKIN PÄIVITYS (KUN SINNE LOPULTA PÄÄSI)ROAD TRIP NEW YORKISTA WASHIBGTONIIN JA CHARLOTTESVILLEEN  / Mistä maista juttuja ja kuvia? / SAKUVAMAAT

Elvis Presley kuoli tänään 40 vuotta sitten (16.8.1977) kotonaan Gracelandissa Tennesseen Memphisissä. Hän osti tämän tilan vuonna 1957, joten se ehti olla 20 vuotta hänen kotinsa. Gracelandissa on myös Elviksen hauta. Yleisölle alue avattiin vuonna 1982, ja nykyään se on sekä museo että elvismuistomyymälä. Kartanon yläkerta, jossa Elvis kuoli, ei ole yleisölle avoinna.

US_170630 Yhdysvallat_0128 Elvis Presleyn Graceland MemphisissäGracelandin sisäänkäynti ja Elviksen (toinen vasemmalta) sekä hänen omaistensa haudat sen pihalla.
US_170630 Yhdysvallat_0134 Elvis Presleyn Graceland MemphisissäTelevisio ja soitin löytyvät lähes kaikista Gracelandin huoneista. Nalle ja kitara kuuluvat sen kuvauskohdesuosikkeihin.

Tilan läpi kulkevan Elvis Presley Boulevardin (entisen Highway 51 South) toisella puolella ovat laajat museo- ja näyttelyhallit, joissa on nähtävinä niin kultalevyjä, esiintymisasuja kuin hieno kokoelma arvoautojakin. Pihalla on pari yksityissuihkariakin. Näyttelyt esittelevät myös hänen elokuvauraansa eikä armeija-aikaakaan (Saksassa) ole unohdettu.

US_170630 Yhdysvallat_0013 Elvis Presleyn Gracelandin kyltti MemTien toisella puolella sijaitsevat Elviksen aarreaitat.
US_170630 Yhdysvallat_0029 Elvis Presleyn asuja Gracelandin museKullan kimallusta niin asuissa kuin levyissäkin. Kultalevyjä Elviksellä on enemmän kuin kellään muulla artistilla (90). Kuvassa niitä ensimmäisiä.
US_170630 Yhdysvallat_0038 Elvis Presleyn elokuvia Gracelandin mElokuvien ja armeijan Elvis. Elokuvia valmistui 32, armeijassa meni kaksi vuotta.
US_170630 Yhdysvallat_0084 Elvis Presleyn Rolls Roycet GracelandCadillacien lisäksi Elviksen talliin mahtui myös Rollseja ja Mersuja.
US_170630 Yhdysvallat_0289 Elvis Presleyn Convair 880 Lisa MarieConvair 880 konettaan Elvis kutsui Flying Gracelandiksi ja The Pride of Elvis Presley Airwaysiksi. Viralliseksi nimekseen se kuitenkin sai Lisa Marie. Sisustukseltaan kullattuine hanoineen se ylittää ykkösluokan (ollen kai sitten nollasluokkaa). Takaa pilkottaa pienempi Lockheed Jet Star. Koneet tunnettiin myös nimillä Hound Dog I ja Hound Dog II.

Nykyään Graceland kuuluu sekä National Register of Historic Places että National Historic Landmark -listoille. Vuonna 2013 se valittiin Yhdysvaltain parhaaksi nähtävyydeksi. Graceland onkin Valkoisen talon jälkeen maan toiseksi vierailluin koti. Kävijöitä on vuosittain yli puoli miljoonaa. Me tutustuimme tähän kokonaisuuteen runsas kuukausi sitten.

KUVIA – JUTTUJA – BLOGEJA   MAAILMALTA
HTTP://SAKUVA.KUVAT.FI/

KUVIA JA KIRJOITUKSIA YLI 120 MAASTA
(luettelo & linkit, kuvia maittain 2011 asti ja kuvia matkoittain 2011 alkaen):
http://sakuva.kuvat.fi/SAKUVAMAAT/
http://sakuva.kuvat.fi/kuvat/OBJEKTIIVISSA+MAAILMA/
http://sakuva.kuvat.fi/kuvat/

SNMATKAKUVAAJA  –  BLOGIPOSTAUKSIA VUODESTA 2015:
https://sakuva.wordpress.com/

OBJEKTIIVISSA MAAILMA (AIEMPIA MATKAJUTTUJA):
HTTP://SAKUVA.SIMPLESITE.COM/
HTTP://WWW.123KOTISIVU.FI/SAKUVIA   SLADESHOW

MATKAJUTTUJA PDF-MUODOSSA:
HTTP://SAKUVA.KUVAT.FI/KUVAT/SNMATKAKUVARAPORTTEJA.PDF/

UNESCO:N MAAILMANPERINTÖKOHTEET JA KUVIA NIISTÄ:
http://sakuva.kuvat.fi/UNESCO/
http://sakuva.kuvat.fi/kuvat/UNESCOn+maailmanperint%C3%B6kohteita/

SNMATKAKUVAAJA FACEBOOKISSA:
HTTPS://WWW.FACEBOOK.COM/SNMATKAKUVAAJA/?REF=AYMT_HOMEPAGE_PANEL

SNMATKAKUVAAJAN MATKAILUHISTORIAA:
http://sakuva.kuvat.fi/SNmatkakuvaaja/

KRIITTISTÄ MATKAA (kriittisempi blogi):
http://sakuva.blogspot.fi/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s