CAYMANSAARET & JAMAIKA

Kevään 2015 Karibian risteilyn ja Etelä-Floridan aiemmat postaukset /  PALUU MIAMIIN / MIAMISTA COZUMELILLE  / HONDURASIN ROATAN
Matkan kuvat / KARIBIAN RISTEILY 2015   & ETELÄ-FLORIDA 2015
Mistä maista juttuja ja kuvia? / 
SAKUVAMAAT

Meripäivää piti seurata kolme satamapäivää, Caymansaarten Grand Cayman, Jamaikan Ocho Rios ja Turks- ja Caicossaarten Grand Turks. Kovan merenkäynnin vuoksi viime mainittu oli kuitenkin suljettu, josta seurasi meripäivä ennen Bahamasaaria.

Grand Cayman

Caymansaaret on Ison Britannian kruununsiirtomaa, jossa kuningatarta edustaa kenraalikuvernööri. Maa tunnetaan yhtenä pahimmista veroparatiiseista. Se on verovapaa myös turisteille, mutta silti sen verottomat hinnat ovat muiden saarten verollisia hintoja korkeammat.

KY_150302 Caymansaaret_0321 Welcome to the Cayman Islands
Caymansaarten lippu isäntämaan varjossa

Costa Luminosa jäi ankkuriin pääkaupunki Georg Townin edustalle ja maihin siirryttiin saaren yhteysaluksilla. Ohjelmassamme oli tunnin ajelu Trolley Rogerilla eli jeepin vetämässä peräkärryssä. Pieni koukkaus keskustaan ja etelärannan South Church Streetiä pitsihuviloiden (artikkelikuvassa  McCoy´s Villa) ohi uimarannalle, jossa jo totuttuun tapaan laavakiviltä kuvattiin turkoosinsinistä Karibianmerta. Opaskuskin vuolaan esityksen lyhyt yhteenveto on, että saaren pääelinkeino on veronkierto.

KY_150302 Caymansaaret_0101 Kuvakulma George Townin eteläisell
Kuvakulmia George Townin eteläisellä uimarannalla.

KY_150302 Caymansaaret_0050 Merirosvolaiva George Townin satamasVeronkierron lisäksi saarella ollaan ylpeitä merirosvomenneisyydestä.

Jeeppiajelun jälkeen kävelimme kaupungilla pankkien reunustamia katuja ja katsastimme ostoskeskuksia. Nettiyhteydet toimivat lähes kaikkialla, joten päivityksiä saatiin tehtyä. Costa Cruiseshan on nettihinnoitellut itsensä ulos sikakalliilla taksoillaan.

KY_150302 Caymansaaret_0261 Bentley George TownissaCaymansaarilla riittää ostettavaa.

KY_150302 Caymansaaret_0263 Kanaemo poikasineen George TownissaYdinkeskustassa pärjää kävellenkin.

Mielenkiintoisin rakennus on Ugland House. Sen on rekisteröinyt osoitteekseen yli 18 000 yritystä eri puolilta maailmaa. Barack Obama on todennut, että sen täytyy olla joko maailman suurin rakennus tai maailman suurin verohuijaus.

KY_150302 Caymansaaret_0171 George Townin Ugland HouseYli 18 000 yrityksen pääkonttori Ugland House.

Jamaika

Laivan pysähdys Ocho Riosissa oli vain kuusi tuntia. Tähän väliin mahtui juuri ja juuri retki Bob Marleyn synnyinkotiin ja mausoleumille. Matkaa tehtiin aluksi rantatietä länteen ja sitten sisämaahan kylien ja pikkukaupunkien läpi St. Annen kukkuloilla

JM_150303 Jamaika_0198 Bob Marleyn mausoleumi 9 Milesissä
Ocho Rios laivan kannelta.

JM_150303 Jamaika_0018 Rantatie St Ann´s BayssaYkköstie seuraa Karibianmeren rantaviivaa.

JM_150303 Jamaika_0343 Browns Town St Annen kukkuloillaBrowns Town St Annen kukkuloilla.

Bob Marley syntyi vuonna 1945 pieneen kaksihuoneiseen taloon 9 Miles –nimisessä kylässä. Talon ympärille on rakennettu museo- ja muistokeskus. Siellä ovat myös hänen ja hänen äitinsä mausoleumit. Oppaana meillä oli erittäin hauska rastafari. Meistä kahdesta vain minä olen nähnyt Bob Marleyn esiintyvän. Hän sanoi olleensa Marleyn kuollessa 1981 vasta muutaman vuoden ikäinen.

JM_150303 Jamaika_0218 Bob Marleyn mausoleumi ja synnyintalo 9 MBob Marleyn synnyinkoti ja mausoleumi 9 Milesin kylässä Mount Zionilla.

JM_150303 Jamaika_0157 Reggaeyhtye Bob Marleyn synnyintalollaRastafarioppaamme ilmamikkeineen reggaeyhtyeen solistina Bob Marleyn synnyintalolla.

SNmatkakuvaaja palaa Bob Marleyn jalanjäljille myöhemmin.

Ocho Riosiin tultua oli jo kiire laivalle ja ehdimme vielä lounaallekin.

Jamaikasta lisää Kriittistä matkaa blogissani:

JAMAIKA paratiisista helvettiin – vai päinvastoin?

4 kommenttia artikkeliin ”CAYMANSAARET & JAMAIKA

  1. Päivitysilmoitus: FLORIDA KEYS – SNmatkakuvaaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s